• ccuppen@cpocoach.nl

Over CPO Coach

CPO Coach is opgericht om iedereen die op welke manier dan ook in een gezamenlijke vorm aan zijn woning wil (gaan) bouwen te ondersteunen. CPO Coach is het begeleidingsdeel van het Zelfbouwportaal, mijn website met informatie voor samenbouwers en zelfbouwers.

CPO Coach kan je op ieder moment van het proces helpen. Zelfs als je nog geen locatie of andere medebouwers hebt, kan ik je op weg helpen of begeleiden om je wensen voor elkaar te krijgen. Maar ook als je al in een CPO-verband werkt en je hobbels tegenkomt, kan je me voor advies benaderen.

In de grote lijnen begeleid ik mensen die samenbouwen op de volgende momenten:

  • Je hebt een idee om met een bekende groep mensen een woning te bouwen / een gebouw tot woningen om te vormen. Dus: de groep is bekend maar voor de rest is alles nog wat onduidelijk.
  • Je hebt een locatie voor ogen en zoekt daar geschikte mensen bij om een project te starten. Dus: de locatie is bekend en je zoekt geschikte mensen.
  • Een variant daarop is: je hebt een locatie voor ogen waarover nog veel onduidelijkheden zijn en zoekt daar geschikte mensen bij om een project te starten. Dus: je hebt een leuke plek maar weet nog niet wat de mogelijkheden van die plek zijn (bijvoorbeeld of je er mag wonen) en je zoekt ook nog geschikte mensen.
  • Je bent al betrokken in een CPO maar het proces stagneert. Dus: je hebt hulp nodig om uit een impasse te komen. Je hebt een specifieke wens op het gebied van wonen. Bijvoorbeeld door je levensbeschouwelijke achtergrond, vanwege je overtuigingen of vanwege een zorgbehoefte.

Ik werk op een persoonlijke en professionele manier waarbij ik het niet schuw om de grenzen van een droom te benoemen. Ik vind het namelijk van belang dat je uiteindelijk je droomwoning realiseert, binnen jouw mogelijkheden en daarvoor hou ik tijdens alle stappen het resultaat voor ogen. Ik heb een gedegen ervaring met het bouwen van woningen (zie ook hier) en geef cursussen over zelfbouw (zie daarvoor hier). Met andere woorden, ik heb alle kennis in huis om je inhoudelijk goed te begeleiden.


Samenbouwen aan je woondroom